22-02-05

POEZIE

Op dinsdag 22 febr. was er alweer een maandelijks treffen van de Middagen van de Poëzie door het Poëziecentrum Gent met als gast de in Marokko (1974) geboren Nederlandse dichter MUSTAFA STITOU. Op 19 jarige leeftijd debuteerde hij met de dichtbundel "Mijn vormen"  Vier jaar later verschijnt "Mijn gedichten" en met zijn laatste bundel "Varkensroze ansichten"  ( De Bezige Bij, Amsterdam, 2003) wint STITOU in 2003 zowel de VSB-Poëzieprijs als de Jan Campertprijs.
Deze 31 jarige dichter blinkt uit in precieze, vervreemdende formuleringen die vaak een geestig en absurdistisch effect hebben.
Dat MOHAMED STITOU terecht de belangrijkste dichter van zijn generatie wordt genoemd konden wij stellig ervaren :een frisse verteller en een heuse performer in het voordragen van zijn gedichten. Ik ben ervan overtuigd dat we van deze jeugdige auteur nog zullen horen.

Deze Poëziemiddagen (van 12u15 tot 1u15) brengen telkens weer een rustige verpozing en een literaire verrijking, onder de vakkundige leiding van de Gentse 
JOHAN DE BOOSE (1962), werkzaam als journalist, regisseur, acteur, vertaler, docent en radiomaker.  Momenteel is hij voltijds auteur.
DE BOOSE publiceerde zelf twee bundels bij het Poëziecentrum : "Wegen naar Imsomnia"(1996) en "De moed om te falen" (2001).

De volgende gasten zijn : Astrid Lampe (dinsd.22/03) en Stefaan van den Brempt (dinsd.26/04)
www.poëziecentrum.be


 

 

 

14:55 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.