26-03-05

MUZIEK

Mijn favoriete vlaamse singer-songwriter blijft ongetwijfeld WIM DECRAENE (°1950 Gent/+ 1990 Gent)
Alhoewel maker van "luisterliedjes en vaak ingedeeld bij de kleinkunst is Wim De Craene eigenlijk moeilijk in dat hokje onder te brengen.
Hij werd eind jaren zestig ontdekt door Miel Cools, verkaste een poosje naar Nederland waar hij optrok met Ramses Shaffy, vandaar de naam van zijn zoon Ramses.
Daarna toerde hij door Vlaanderen in het gezelschap van kindervriend Tim Visterin.
De hoogtepunten van zijn carrière zijn wellicht "Alles is nog bij het oude" (1975) met onder meer het schitterend duet met Della Bossiers in "Mensen van achttien" en
zijn comeback-plaat uit 1983 "Kraaknet".
Intussen had hij nog enkele musicals gedaan, had hij geëxperimenteerd met jazzrock, had hij een groep genaamd "Perte Totale" gevormd en had hij twee keer deelgenomen aan preselecties van het Eurosongfestival (in 1981 en 1983).
In september 1990 ging deze romantische en gekwelde ziel de weg op die enkel de meest romantischen of gekwelden nemen : hij pleegde zelfmoord.
Zijn "Het beste van Wim De Craene" (1990) staat op een ereplaats in mijn persoonlijke verzamel-CD's
 
Op 30 september en 1 oktober 2005 gaat in de Wetterse cultuurtempel Nova  "Wim De Craene en Jong" in première, een programma dat de vijftiende verjaardag van het overlijden van deze getalenteerde singer-songwriter onder de aandacht moet brengen. Initiatiefnemer is Ramses De Craene, de zoon van.....
 

08:30 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het Prinsenhof Op de een of andere manier roept die man mij steeds associaties met het Prinsenhof op. Het lied zit nu weer in mijn hoofd voor de rest van de dag.

Gepost door: G.U.Y. | 26-03-05

De commentaren zijn gesloten.