26-03-05

VOORSTELLING

"SCHONE WOORDEN KLINKEN ZO"
acteur WARRE BORGMANS - gitaar JOKKE SCHREURS
Eigenlijk vind ik die titel minder geslaagd bij deze allesomvattende voorstelling waarin WARRE BORGMANS zijn uiteenlopend talent etaleert.
Tussen schone woorden (gedichten) van Claus, Brusselmans, Freek de Jonge, Gezelle, Kopland, Adriaan Morriën e.a. geeft BORGMANS het beste van zichzelf en ontpopt hij zich als een rasechte performer : hij ontroert, beroert maar bespeelt bovenal zijn komisch talent.
De rode draad door deze vele verscheidenheden zijn z'n jeugdjaren waarop hij telkens terugkomt.
Hij weeft de verschillende disciplines van voordragen, acteren, vertellen, uitbeelden tot in het burleske maar steeds op de snee van het subtiele met een vanzelfsprekendheid aan elkaar.
Hij brengt omages aan grote namen zoals zijn favoriete zanger Berry Ryan (Eloïse), Frank Sinatra, Wim Sonneveld (Mijn dorp), onze eigenste Wim De Craene  en tal van andere monumenten van bij ons zoals Luc Philips, Marilou Mermans e.a.
Terzelfdertijd ondersteunt JOKKE SCHREURS met prachtig gitaarspel en ontpopt deze muziekant zich aan het eind ook zijn  humoristische binnenkant.
Een voorstelling van liefst 2 uur zonder oponthoud.
Dit is alleen voor "de groten" weggelegd.
Ik zag WARRE BORGMANS vaak bezig maar ditmaal overtrof hij zichzelf en voeg ik hem onomwonden bij onze "grote talenten" waar we fier mogen en moeten op zijn ! 
 

07:49 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.