17-04-05

FILM

MILLION DOLLAR BABY van en met Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman.
Winnaar van 2 Golden Globe Awards en genomineerd voor 7 Oscars waaronder "beste film"
Eastwood speelt in MILLION DOLLAR BABY een verbitterde bokscoach, die na de vervreemding van zijn eigen dochter een jonge vrouw, die er alles voor over heeft om bokskampioene te worden, in zijn totnogtoe introverte leven toelaat.
Stilaan groeit vertrouwen en vriendschap tussen die twee.
Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Maggie bij een gevecht verkeerd terecht komt en zwaar verlamd geraakt.  Zij vraagt dan ook haar bokscoach om haar uit haar lijden te verlossen wat  Frankie voor een scheurend moreel dilemma stelt.
In de Verenigde Staten deed dit euthanasiethema een ware controverse losbarsten.
Wat hadden we anders verwacht ?
Volgens recensenten maakt dit krachtig verhaal en deze uitgebreide karaktertekening een erge mooie acteursfilm.
 
Wat de acteurprestaties betreft ga ik volledig akkoord : een pure, krachtige Hilary Swank en Clint Eastwood zoals altijd heel ingetogen, maar zoveel zeggend.
En niet te vergeten Morgan Freeman die mij persoonlijk nooit ontgoochelt en wie ik een schitterend acteur vind.
 
Toch durf ik hier tegen de stroom in,  mijn eigen visie weergeven en vind ik het persoonlijk qua opmaak een typisch Amerikaanse film (verder wil ik er echter niet op in gaan), maar voeg ik er wel aan toe dat "VERA DRAKE" van Mike Leigh  (hier eerder besproken op 13/03/05) mijn voorkeur als én beste film én beste actrice wegdraagt. 
 

11:46 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gewaagd?! Ik vind dit naar amerikaanse normen een echt gewaagde film qua thematiek "euthanasie". Eastwood haalt het thema uit de taboesfeer die zeker nog in Amerika heerst. Denk maar aan de hele mediaheisa rond Terry Chiavo de laatste weken. Inderdaad een sterke film, zeker op gebied van acteerprestaties. Jammer dat Eastwood zijn film nog in eerste instantie als een"boksfilm"heeft moeten vermommen om hem in de grote zalen te krijgen. Niettemin blijft de "rijpere" Clint Eastwood als actuer en regisseur intrigeren!

Gepost door: Eric | 17-04-05

De commentaren zijn gesloten.