29-05-05

LITERATUUR-POEZIE

"ONTKOMEN AAN DE TIJD" is een thematische verzenbundel bijeengebracht door Ton Luiting en Eke Veenbrand en verscheen ter gelegenheid van de 19e Culturele Ontmoetingsdag van CONCEPT op 28 mei 2005 in het Cultureel Centrum "De Ster" in Ichtegem, in aanwezigheid van Gert Heijkoop, ambassaderaad van Nederland in Brussel, Axel Buyse, vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering in Den Haag en Karl Bonny, burgemeester van Ichtegem.
De omslag is getooid met een prachtschildering van Hans Hogendoorn en voor de vormgeving zorgde Suzanne Gossé.
Een litho van Vlaanderens gekende beeldhouwer-tekenaar Chris Ferket, ter herinnering aan deze Culturele Dag werd uitgereikt aan alle dichters en juryleden, aanwezig op de academische zitting. 
Ook "De Roger Wastijnprijs 2005"(bronzen beeld) was van zijn hand.  
 
Andere vlaamse kunstenaars, zoals Stefaan Ponette, Jeffrie, Isabelle Stroef, Ronny Ivens, Eric De Pauw stonden in voor de respectievelijke 1e, 2e en 3e prijs, alsook voor de 1e en 2e Eervolle vermeldingen.
 
Voor de wedstrijd, uitgeschreven ter gelegenheid van de 19e Culturele Ontmoetingsdag in Ichtegem  bestond de jury uit Mark Meekers (voorzitter), Riet De Bakker, Eke Veenbrand, Helma Michielsen en Ton, Luiting.
 
Hieronder "Woord vooraf" van deze verzenbundel, door Ton Luiting, samen met wijlen Roger Wastijn, mede-oprichter van het driemaandelijks literair multicultureel tijdschrift Concept :
 
"De tijd en de seizoenen snellen vooruit.  Het leven vervliegt maar het gedicht blijft.
Voor de ene dichter is dat een zeer persoonlijke natuurervaring, voor de andere een emotionele ik-ervaring.  Maar anno nu is het mijmeren en nadenken over de tijd en de seizoenen minder romantisch dan in de vorige eeuw.  In de zojuist begonnen eeuw met dikke sneeuw in maart en een afkalvende Zuidpool als gevolg van het  broeikaseffect is de lyriek van de hedendaagse dichters veelal van een andere invalshoek.
Al deze miniatuurtjes van tijd en seizoenen binnen een bladzijde, verzameld in deze bloemlezing, geven een mooi beeld van de belevingswereld van de hedendaagse dichters. 
Deze bundel bewijst dat dit thema een onuitputtelijke inspiratiebron is."
 
Voor meer uitleg omtrent CONCEPT zie
http://users.pandora.be/eric.bucholtz/images/page/omtrent...
 
De fotogalerij van deze 19e Culturele Ontmoetingsdag dd. 28 mei 2005 is te bewonderen op
http://community.webshots.com/album/355612807oDeQUW
 
 
 
 
 
 

17:33 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.