30-05-05

LITERATUUR

Schrijver-dichter-beeldhouwer MARK MEEKERS, tevens lid en jury-voorzitter van het Driemaandelijks  Multicultureel Tijdschrift CONCEPT (zie ook hieronder) werd onlangs, nog maar eens, bekroond met de prijs voor het beste poëtisch kortverhaal/flitsverhaal van de Universitaire Werkgroep voor Literatuur en Media (WEL).  Hij las het bekroonde verhaal "Ongehoord" voor in de Gotische Zaal van het Leuvense Stadhuis.
 
Méér over MARK MEEKERS :

(Pseudoniem voor Marcel Rademakers). Studeerde Wijsbegeerte en Letteren en doceerde geschiedenis en esthetica. Hij publiceerde chansons, gedichten, essays en kortverhalen. Zijn literair werk werd 88 maal bekroond (hij werd 32 maal laureaat in Vlaanderen en Nederland); het is niet los te zien van zijn werk als plastisch kunstenaar (internationale groepen Lumen Numen en Fusion). Hij is medestichter en voorzitter van het dichterscollectief Mengmettaal. Hij is/was redacteur van Leuvense Letters, Letters, Concept, Wel, Zefier. Hij trad o.a. op in Leuven Literair, op het Europees Poëziefestival en in Coda op TV2.

Zijn werk verscheen in nagenoeg alle Vlaamse literaire tijdschriften en werd opgenomen in meer dan honderd verzamelbundels en bloemlezingen.

Hij publiceerde de roman Asiel in Niemandsland, Ars scribendi (1992) en een elftal bundels poëzie o.a. Verrukkelijk vergankelijk (1984), Wat blijft er nog na woorden? (1985), Kleine Hartkamersuite (1986), Ongeneeslijk Feest (1988), Een schot in de zon (1990), Camille, een steenworp in de tijd (1993), Spiegelschrift (1995), Een wijze van zien, een wijze van zijn (1996, bibliofiele uitgave).

Adres: Leo Dartelaan 20, 3001 Heverlee
tel.: 016/22 63 98

Poëziekrant, W. Verhegghe
"Ik overdrijf niet als ik stel dat in ons taalgebied weinig poëzie geschreven is die even mooi en expressief het werk van een plastisch kunstenaar tot leven brengt..."

Vlaanderen
"... Op de hoogte van een staatsprijswinnaar."

Concept
"Het beste van wat mij in de loop van de laatste jaren uit het Nederlands taalgebied onder ogen kwam."

Lees een gedicht van hem10:04 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.