06-06-05

LITERATUUR-BIOGRAFISCH

De TV-uitzending in verschillende afleveringen "De Stanley-route"(4TV), waaraan bekende mensen uit de sport-, theater-, muziek- en politieke wereld deelnamen (zij verbleven o.a. bij de Masaï-stam) en waarbij dezelfde route destijds ook Stanley aandeed, boeide mij dermate dat ik op mijn wekelijkse zoektocht door de stadsbibliotheek aangetrokken werd door
 
"De blanke Masaï" een biografie van Corinne Hoffmann
De Zwitserse Corinne Hofmann ontmoet tijdens een vakantie in Kenia de man van haar dromen, de Masaï-krijger Lketinga.
Zijn schoonheid maakt diepe indruk op haar en ze besluit haar vertrouwde leven op te geven en terug te reizen naar het betoverende Kenia om daar samen met Lketinga een toekomst te bouwen.
Ze trouwen en Corinne geeft zich volledig over aan de riten en de gebruiken van de stam en geniet intens van de prachtige natuur.
De geboorte van hun dochtertje Napirai lijkt de bekroning op hun geluk.
Maar Corinne wordt echter geconfronteerd met hongersnood, malaria en een steeds knellende sociale controle.  Bovendien blijkt haar echtgenoot buitensporig jaloers.
Na vier jaar neemt Corinne een uiterst moeilijke beslissing : samen met haar dochtertje verlaat zij de stam.
 
De Blanke Masai is het verhaal van Corinnes droom van Afrika, die zij ondanks de afloop onverminderd diep koestert.  Op een warme manier schrijft zij over haar fascinerende belevenissen.
 
Corinne Hofmann, geboren te Thurgau, 1960, is het kind van een Franse moeder en een Duitse vader.  Zij woont momenteel met haar dochter in Zwitserland.  Met haar schoonfamilie in Kenia is een band blijven bestaan.
 
Een prachtig boek waarin de liefde voor Mens en Natuur centraal staat !
 
 
 
 
 
 
 
 

09:44 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.