17-07-05

GENTSE FEESTEN

Ik zou geen echte Strop zijn indien ik geen melding maak van de Gentse Feesten, hier in mijn blog.
Wie deze feesten linkt aan worstenkramen en plat vertier, heeft het helemaal mis.
De Gentse Feesten zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootst Europees Cultureel Volksfeest dat zo maar even 10 dagen duurt.
 
Ik heb  vandaag al mijn eerste culturele beleving achter de rug en wil het hier even hebben over de Oude Vismijn aan het Veerleplein.
Deze Gentse Vismijn was destijds de grootste overdekte vishal van Europa.
Gelegen enerzijds aan de Leie, anderzijds aan de Lieve, meerden de vissersboten er aan, waarbij de vis ter plekke werd geveild.
 
Na het verdwijnen van haar functie, kende dit prachtig barok-gebouw een paar oninteressante bestemmingen zoals een autoparking met tankstation en later een bowling.
De laatste jaren stond het te verloederen nadat de plannen van een bouwprojector de mist in gingen.  Een actief en Gent-minnend buurtcomité zette er haar schouders onder en de Stad Gent verwierf uiteindelijk het erfpacht.
 
Een nieuw project is in wording en de nieuwe bestemmingen van de Oude Vismijn worden waarschijnlijk een toeristische dienst, een restaurant en de mogelijkheid om rondom het gebouw, half open, half beglazing, te kunnen wandelen op de samenvloeiing van Leie en Lieve.
 
meer over de Gentse Feesten :http://www.gentsefeesten.be/

17:48 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hoi altijd leuk
om te weten te komen of alles in Gent
nog steeds zijn gangetje gaat
tot een volgende
Niki

Gepost door: niki | 17-07-05

De commentaren zijn gesloten.