06-08-05

FILM

Een aantal jaren geleden zag ik het toneelstuk CLOSER,  van schrijver Patrick Marber, wat toen als prestigieus omschreven werd.
De regie was in handen van onze eigenste Vlaamse acteur-regisseur Guy Van Sande die toen aan het NTG (Gent) verbonden was, onder leiding van de inmiddels overleden artistiek directeur Jean-Pierre De Decker.
 
Ik moet bekennen dat CLOSER, dat voor een deel gaat over het "chatten" en de daaruit voortkomende al dan niet fake-relaties voor mij toen nieuw was en het even wennen was.
 
Nu pas zag ik op DVD de film CLOSER (2004) van Mike Nichols en kan ik het verhaal vatten, méér nog, wegens deze prent apprecieer ik nu nog maar de toenmalige toneelregie van Van Sande.  Bij deze dus een postuum applaus.
 
CLOSER is een zeer eigentijdse en eerlijke film van hoe jonge mensen elkaar virtueel leren kennen en achteraf in hun werkelijke ontmoetingen gaan wankelen en in hun openheid en vermeende eerlijkheid elkaar mateloos kwetsen en bedriegen.
 
Zeer sterke cast met Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen en Natalie Portman.
De film werd gelauwerd met 2 Golden Globes en 2 Academy Award-nominaties.
 
Een aanrader voor wie de vituele wereld een beetje kent en wil weten hoe vooral jonge mensen ermee omgaan, geconfronteerd worden en beseffen dat "relaties", op welke wijze ook tot stand gekomen, even moeilijk, even kwetsbaar blijven.

16:31 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

idd ik vond dat een heel goeie film al mocht het mss nog iets pittiger (zoals het toneelstuk schijnbaar was), vooral clive owen is schitterend en zlefs van julia roberts was ik verrast, ooit schreef ik ook een bespreking op mijn blog van die film.
nathalie portman kan bijna niets slechts doen in mijn ogen...lol

Gepost door: lord cms | 21-08-05

De commentaren zijn gesloten.