16-09-05

TENTOONSTELLING

In het socio-culturele platvorm van de Zebrastraat vindt nog tot 2 okt. de tentoonstelling "Do not use POLISH! plaats.  De Stichting Liedts-Meesen selecteerde vier Poolse kunstenaars die een opmerkelijke bijdrage leveren tot de internationale hedendaagse kunstscène : Hubert Czerepok, Ryszard Gorecki, Joanna Rajkowska en Marek Wasilewki. 
De titel "Do not use POLISH" kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.  Letterlijk verwijst het zowel naar het Engelse adjectief voor de Poolse bevolking als naar schoonmaakactiviteiten als poetsen, polijsten of doen glimmen.
De ongepolijste benadering van de realiteit is bij uitstek één van de karakteristieken die de hedendaagse kunst kenmerken.
De gepresenteerde werken bestaan uit diverse media als tekeningen, schilderijen, foto's, video en ruimtelijk werk.
 
De Stichting Liedts-Meesen nam in 2002 het initiatief om het eertijds sociale woningcomplex, in de volksmond gekend als "de Cirk", aan te kopen.  Deze uitzonderlijke site werd in 1908 in de vroegere Muinkmeersen gebouwd door stadsarchitect Charles Van Rysselberghe.  Vandaag werd met alle respect voor de historische en esthetische waarde deze site gerenoveerd en voorzien van het comfort en de technologieën van de 21ste eeuw.
 
Een eerdere bespreking met het constant kunstwerk "De Vlieger" van Panamarenko, is op deze blog hieronder terug te vinden op datum van 04/09/05
Meer info :  www.zebrastraat.be
 

14:00 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.