28-09-05

FOTOGRAFIE

In het kader van het Filmfestival Gent loopt in het Caermersklooster te Gent de tentoonstelling "Zonder beeldruis"van fotograaf Luk Monsaert (°Gent,1948).
Monsaert begon in 1969 zijn professionele loopbaan bij de toenmalige BRT als assistent-cameraman.  Vanaf 1974 werkt hij als zelfstandig fotograaf en legt hij zich voornamelijk toe op theaterfotografie, zijn grootste specialiteit.
Van de theaterwereld komt hij via de musical en het ballet in de filmwereld terecht.
 
Als huisfotograaf van het Filmfestival maakte L. Monsaert de voorbije jaren prachtige foto's van de vele acteurs, actrices, regisseurs en componisten.
Hij brengt hen in beeld in hun glorie en menselijkheid, die combinatie is zijn handelsmerk.
 
Tijdens het vorige filmfestival deed hij een oproep naar al wie zich geroepen voelt zich te laten vastleggen op de gevoelige plaat, als ze er maar in het bezit van een (hun) handtas op afkwamen.  Wat ze niet wisten was dat Monsaert ze die handtas liet uitkieperen om er apart foto's van te maken (met toestemming weliswaar). 
 
Het grappige voor de bezoeker is dat men onder elk vrouwenportret ook de inhoud van hun handtas kan bekijken, wat soms een tegenovergesteld gevoel opwekt.
 
Bij deze geslaagde fotografie in het sereen kader van het prachtig Caermersklooster, met sfeervolle filmmuziek op de achtergrond is het heus niet moeilijk om "in the mood" te komen.
 
Zonder Beeldruis van Luk Monsaert, nog tot 30 oktober in het Caermersklooster - Vrouwebroersstraat 6 - Gent - GRATIS - dagelijks open van 10 tot 17u, gesloten op maandag - www.caermersklooster.be
 
 
 
 
 
 
 

15:47 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.