20-11-05

FILM

Dit koude weekend zorgde ervoor om het binnen dubbel gezellig te maken; het werd dan ook een "filmweekend van eigen bodem".
 
DE INDRINGER van Frank Van Mechelen heeft me weten te bekoren en te boeien :
Tom Vansant is een succesvolle arts. Heroïsche interventies, vrouwen vallen bij bosjes, en zijn dochtertje is de reden van zijn bestaan. Dat alles uitgelegd in de openingsminuten van de film, Na die paar minuten komen we plotsklaps 18 maanden later bij een haveloze Vansant terecht, die overal en bij iedereen zijn dochtertje lijkt te zoeken. “Gij kent haar, gij smeerlap,” waarop de druggebruiker met enige hardhandigheid tegen de muur van de onderzoekskamer wordt gekwakt. Tot Vansant in een café op Charlotte botst (die van huis is weggelopen), en die blijk geeft zijn dochter te hebben gezien. Charlotte weigert hem echter details te geven, en wanneer het meisje met haar gezin herenigd wordt, reist hij haar achterna. Naar de Ardennen.......
 
De Indringer van Frank Van Mechelen, gezien op DVD, is één van de betere Belgische films, zeker qua beeldmontage en sfeer. Een van begin tot eind boeiende prent die niet moet onderdoen voor de talrijke Amerikaanse prullen van het thriller-genre.
Mij is vooral het acteerniveau van Filip Peeters bijgebleven.
Heb OP eigen bodem VAN eigen bodem intens genoten.
 
zie ook : http://www.imdb.com/title/tt0426037/

22:06 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

aangenaam verrast! "De Indringer" is zeer vakkundig gemaakt, zeer goed en boeiend camerawerk. Sterke vertolkingen ondanks een soms dun verhaaltje. Frank van Mechelen's TV-werk o.a Stille waters , Heterdaad, De Mol... is een "goede leerschool" geweest voor zijn eerste echte bioscoopfilm.
Deze film kan gerust wedijveren met "de zaal Alzheimer"!

Gepost door: Jean | 22-11-05

De commentaren zijn gesloten.