05-01-06

WERELDWONDER II

Aansuitend bij "Wereldwonder-Machu Picchu" hieronder, lees ik in Knack nr 1 van 4/01/06 nog een interessant weetje :
 
GUERRILLERO GERONIMO, symbool van verzet tegen de blanke Amerikaanse overheersing.
In een petitie gericht aan het Amerikaanse Congres vragen Indianen om het geheime elitegenootschap Skull and Bones te onderzoeken en eisen ze de overblijfselen terug van de beroemde Apachenleider Geronimo.
 
Volgens de ondertekenaars van de petitie werd het graf van Apacheleider Geronimo in 1918 leeggeroofd door leden van Skull and Bones, onder wie Prescott Bush, de grootvader van de George W. Bush.
Geronimo's schedel zou dienstdoen als mascotte van Skull and Bones, een old boys network verbonden aan de universiteit van Yale dat veel invloedrijke figuren uit de politiek en zakenwereld in zijn rangen telt, onder wie ook de huidige Amerikaanse president.
 
Geronimo (1928-1909) groeide uit tot een levende legende en een inspiratiebron voor Indianen, omdat hij zich met een klein groepje strijdkrachten 25 jaar lang met succes tegen de blanke Amerikaanse overheersing wist te verzetten.
Als stamhoofd van de Chiricahua-Apachen kon hij zich in 1886 overgeven aan het Amerikaanse leger, waarna de Chiricahua-Apachen gedwongen werden naar het reservaat van San Carlos te verhuizen.
Geronimo ontsnapte verschillende keren, maar werd uiteindelijk gevangengenomen en naar Florida verbannen.
 
Het ganse verhaal over GUERRILLERO GERONIMO : http://www.amerika.nl/politiek/html/history/geronimo.htm
 
 
 
 
 

16:32 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

verdorie verdorie, jij hebt een echt interessante blog. mij mag je hier meer verwachten.

Gepost door: Sebastian | 07-01-06

De commentaren zijn gesloten.