15-01-06

FILM

Eindelijk nog eens een avondje film meegepikt in onze wijkcinéma waar men de allerbeste films draait : Studio Skoop Gent.

http://www.studioskoop.be/

 

We kozen voor een niet al te gemakkelijke prent, geregisseerd door acteur Georges Clooney : "Good Night and Good Luck"..

 

1953. Televisie is het speelterrein van pioniers en Edward R. Murrow één van de populairste presentatoren. Zijn met actualiteit en innovatieve interviews gevulde uitzendingen houden Amerika in de ban. Dan komt McCarthy op de proppen met zijn communistenjacht. Terend op de wijdverbreide angst voor de USSR, jaagt hij op iedereen die volgens hem een 'anti-Amerikaanse' houding tentoonspreidt. Wantrouwen verspreidt zich, de ongegronde beschuldigingen stapelen zich op. Geschokt door de achterbakse methodes van McCarthy beslist Murrow zich in de affaire te mengen. Hij werpt niet alleen zijn geloofwaardigheid in de strijd, maar ook de kracht van een opkomend, beloftevol medium…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prent is een aanrader voor de jongeren die het tijdperk van McCarthy niet meemaakten en was een heropfrissing voor mij.
Deze docu-film is verbluffend intelligent gemaakt en rijgt het verhaal razendsnel aan elkaar maar vraagt maximum concentratie.
Men herbeleeft de sfeer van de fifty’s en de jazzy muziek vult passend in. Schitterend vertolkt.

"Conclusie : eigenlijk is er in de (media)wereld, na vijfitg jaar, geen zier veranderd en dat maakt “Good Night and Good Luck” zo eigentijds."

 

Zie ook :

http://www.gentblogt.be/2006/01/13/good-night-and-good-luck

 

15:24 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.