25-01-06

FILM

The Da Vinci Code

 

Met een film draaien in het Louvre is het als met zoveel verboden lekkers in het leven : het gaat een stuk makkelijker als je de juiste mensen kent.

In 2004 probeerden regisseur Ron Howard en producer Brian Grazer drie maanden lang om via de geijkte kanalen een doorbraak te forceren.  Ze schudden handjes, vulden formulieren in, raapten de 350.000 euro huur samen en ze zweerden plechtig dat ze de Franse nationale trots (Het Louvre) even netjes zouden achterlaten als ze hem gevonden hadden.

 

Howard en Grazer hielden in Parijs audities voor de vrouwelijke hoofdrol, toen er telefoon kwam van het kabinet van president Chirac met de vraag of ze eens wilden langskomen.

Bijna een uur lang praatte Chirac op de twee in en kwam uiteindelijk de vraag om die hoofdrol toe te kennen aan de beste vriendin van zijn dochter, Sophie Marceau.  En passant vroeg Chirac ook om de gage van de Franse acteur  Jean Reno wat op te trekken.

Helaas voor Chirac, Howard en Grazer hadden reeds een contract getekend met Audrey Tautou (Amélie Poulain) en ook de gage van acteur Jean Reno was reeds vastgelegd.

 

Wie nog niet de "Da Vinci Code" van auteur Dan Brown

 

http://www.absofacts.com/literatuur/data/browndan1964.shtml

heeft verslonden, heeft nog tijd tot 17 mei want dan komt de film in de bioscoopzalen.

Het kost ongeveer een paar dagen om Brown's verslavende page-turner te lezen, een thriller-roman over Robert Langdon, een professor religieuze symboliek aan Harvard University die meegesleurd wordt in een moordmysterie van Bijbelse proporties, in een combinatie van een thriller, een religieus manifest en een les kunstgeschiedenis.

 

Sinds het boek in 2003 verscheen, is er een wereldwijde industrie ontstaan die gaat van kritische documentaires over het boek tot busreizen naar de verschillende locaties.

De roman is veroordeeld door de Kerk omdat hij valse informatie zou verspreiden en werd verketterd door literatuurcritici wegens de amechte schrijfstijl.

zie ook : http://www.kb.nl/dossiers/davinci/davinci.html

 

En toch zal de cultus van De Da Vinci Code met de release van de film ongekende hoogtes bereiken, met een budget van 125 miljoen dollar.

 

Tom Hanks als Robert Langdon in de hoofdrol, bijgestaan door Audry Tautou (Amélie Poulain) en verder een internationale cast : Jean Reno (la femme Nikita), Ian McKellen (the Lord of the Rings), Paul Bettany (A beautiful Mind), Alfred Molina (Spider Man 2)

 

The Da Vinci Code, vanaf 17/05/06 in de bioscoop, zie ook

http://www.cinebel.be/nl/film.asp?Code_film=11902

 

 

17:07 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een roman is een verhaal Het is een blijft een roman. Dit betekent fictie.
Fictie is wel wat anders dan valse informatie.
Van Indiana Jones verwachten we toch ook niet dat het verhaal van de graal met de werkelijkheid overeen komt?
Dat gezegd zijnde, ik heb genoten van het boek.

Gepost door: Guy | 26-01-06

Juist ! Insgelijks, ik heb nog nooit zo'n dik boek op zo'n korte tijd uitgelezen; zelfs tot bij het kookfornuis sleurde ik het mee. Allé, zoals ze zeggen "tussen de soep en de patatten"
Probeer ook eens zijn Bernini Mysterie : even boeiend en gezwind !

Gepost door: Iris | 26-01-06

De commentaren zijn gesloten.