12-02-06

FILM

Wat zijn wij verwend hier in Gent (allé, wij toch) een eigen buurtcinéma te hebben op 8min. loopafstand.

En wat voor één : de Gentse Studio Skoop is uniek in haar genre.

In een immens herenhuis met 5 zalen op mondjesmaat (geen mega-ruimtes waar emmers popcorn en liters cola de zaal worden binnen geloodsd).

Neen Studio Skoop, daar vindt men cinefielen waarbij de film centraal staat en alles wat errond hangt in het niet op gaat; zo'n lekker, gezellig complex waar je verbondenheid voelt en bij wijze van spreken een muis hoort lopen.

 

zie ook de geschiedenis : http://www.studioskoop.be/geschied/geschiedenis.htm

 

Wij zagen gisterenavond "CRASH" 

Acht mensen, acht levens, acht verhalen kruisen elkaar in de straten van Los Angeles. Zo verschillend en toch gelijklopend, hebben ze één gemeenschappelijk kenmerk : het is niet van belang wie je bent of waar je vandaan komt want... iedereen is in staat tot het beste én het slechtste. Allemaal wonen ze in Los Angeles en in de komende 24 uur zullen hun levens letterlijk en figuurlijk met elkaar in botsing komen...
Het krachtige drama 'Crash' geeft een provocerende, onvoorspelbare en af en toe grappige kijk op de gecompliceerde problemen rondom de rassenconflicten in Amerika. Het is de eerste grote speelfilm van schrijver, producent en regisseur Paul Haggis, die eerder het script van Clint Eastwoods 'Million Dollar Baby' schreef.
Krachtig drama met onder meer Sandra Bullock en Matt Dillon, waarin de levens van een aantal inwoners van Los Angeles met elkaar in botsing komen.
 
 
Wat mij het meest overbleef van deze krachtige film is dat mensen echt "crashen" met elkaar, i.p.v. omgaan met elkaar en hoe ieder zijn persoonlijke levenswaarde als DE waarheid beschouwt wat juist die onmacht creëert om niet te crashen met elkaar.

En ook dat het leven soms méér toeval dan voorzienigheid is....


 Zie ook een interessante site over de geschiedenis van de Vlaamse Wijkcinéma : http://users.pandora.be/eric.bucholtz/cine/

11:18 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.