01-03-06

REMBRANDT, DA VINCI ACHTERNA

Er is, na het verschijnen van Dan Brown's de Da Vinci Code al heel wat gepalaverd en gediscussieerd met zelfs een lopend proces wegens plagiaat.

Wat is plagiaat eigenlijk ?  Als dit ook "afkijken", "nabootsen" inhoudt dan slaat Dan Brown's bestseller koppen met spijkers en wordt er nu wereldwijd "codes" uitgevonden en "ontrafeld".

In Weekend-Knack, deze week,  lees ik met min of meer smalende mondhoeken 't volgende :

Rembrandt voor speurneuzen of de Rembrandt Code ontrafelen, het kan allemaal in Amsterdam :

Wie of wat was de inspiratiebron van de wereldberoemde Nederlandse schildermeester Rembrandt van Rijn ? Dat antwoord vinden is het doel van de Rembrandt Code, het nieuwste initiatief van Incentive Holland.  Deze spannende en mysterieuze wandeltocht langs toonaangevende Amsterdamse musea is geïnspireerd op de Da Vinci Code.  Een brief van Rembrandt aan zijn dochter Cornelia is het uitgangspunt voor een wandeling langs het Amsterdams Historisch Museum naar het Rijksmuseum, het Rembrandtplein en het Rembrandthuis.  Aan de hand van cryptische aanwijzingen, anagrammen, codes en geheimschriften is het grootste mysterie uit de Gouden Eeuw te ontrafelen.

Het ganse pakket omvat de inleiding tot het kraken van de code, toegangskaarten voor de musea, routebeschrijving en vragen en aanwijzingen.  Wie er niet uitkomt, kan via www.rembrandtcode.com een aanwijzing kopen.

Verdere info : www.incentive.nl

En voor diegenen die de code in één dag niet vinden, zijn er nog altijd de hotelletjes die overnachting bieden, denk ik er zelf bij. Weeral eens goed gezien van onze noorderburen, toch ?  't Is eens iets anders dan met een rood hoofd gebogen te zitten, rond de familietafel, met Cluedo of Stratego.

20:25 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat aan Eric Eerst en vooral wil ik jou en Eric nog veel wandelplezier en vele jaren genieten van een welverdiende rust toewensen!!!
Mary Shelley schreef eigenlijk het eerste Science-Fictionboek en is samen met Jules Verne de pionier van de S.F. Het verhaal zelf blijft nu nog heden ten dage actueel.
I.v.m. Amsterdam is een bezoek aan het Rijksmuseum een absolute aanrader, het meest indrukwekkende vond ik de Nachtwacht van Rembrandt.

Gepost door: Dirk | 01-03-06

De commentaren zijn gesloten.