18-03-06

LACHEN...ONGEZOND ?

LACHEN IS NIET ALTIJD GEZOND

lees ik in de krant. (?)

Mensen die constant moeten lachen voor hun job hebben meer kans om ziek te worden.  Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Frankfurt.  Vooral stewards, verkopers en medewerkers van callcenters die verplicht vriendelijk moeten zijn lopen een hoger risico op depressie.

Verplicht vriendelijk zijn ?  Is vriendelijkheid dan niet de gewoonste zaak ?  't Is erg gesteld als men vindt dat men verplicht vriendelijk moet zijn, vind ik.

Tijdens dat onderzoek werden studenten afgeblaft door klanten in een geïmproviseerd callcenter.  Sommigen van hen mochten zich daarbij verweren, anderen moesten de hele tijd beleefd en vriendelijk blijven.  De studenten die vriendelijk moesten blijven, hadden nog lang na het inhaken last van een hoge hartslag.

Stel je voor dat je van vriendelijk te zijn ook al een hoge hartslag krijgt, hoe moet die hartslag dan wel zijn bij diegenen die constant de middenvinger in aanslag hebben en de vele agressievelingen die we dagelijks tegenkomen ?

Conclusie van het onderzoek : vriendelijk zijn tegen je wil veroorzaakt stress.

Wat bij mij eerder stresserend werkt zijn die misnoegde, vieze gezichten in diverse beroepssectoren, die op een vriendelijke, beleefde vraag, nog viezer kijken en onvriendelijk terug snauwen, maar ja, da's goed tegen hunne stress, blijkbaar...

 

10:30 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.