02-04-06

EEN AVONDJE UIT "Thuis"

Er zijn zo van die avonden dat een mens aanvankelijk doelloos binnen blijft omdat het geen weer is om een hond door te jagen of er draait net geen nieuwe interessante film of de televisie is 't kijken niet waard.  Dit zijn dan van die exclusieve momenten om te wroeten in je muzikale "ik" en er een sfeervolle, lazy, jazzy evening van te maken. En dan is voor mij de warme stem van de lady of the jazz Diane Krall niet ver weg.

http://www.universalmusic.nl/artist_detail.php?aid=100027...

Diep onderuit gezakt, in een met kussens overladen sofa, het interieur omgetoverd tot een tempel vol flikkerende theelichtjes, een gekraakt wijntje, door het raam de verlichte St. Baafstoren en de melancholie kan de nacht ingaan.

"Diana Krall live in Paris" bloklettert de DVD-cover.  Een adembenemend optreden in de Olympia (2001) tijdens haar Europese tournee met vooral songs uit haar album "The Look of Love" dat met The Grammy award werd bekroond.

Geflankeerd door The Orchestre Symphonique Euopéen & Paris Jazz Big Band, aangevuld met haar eigen jazzbandleden, is deze Canadese blonde diva op de koop toe een getalenteerde jazzpianiste. "All or nothing", "Lets fall in love", "Under my skin".....onze woonkamer vult zich met warme golven en bij "Cry me a River" slaat het kippenvel toe. Tussendoor vertelt la Krall dat ze op haar zestiende met een eigen schooljazzband optrad vandaar haar professionaliteit. Als een makkie bespelen haar vingers de wit-zwart-toetsen terwijl haar lichaam swingt op haar warme stemvibraties.
Het is nu volop genieten geblazen en het opperste moment van Zen-beleving is bereikt.  Zulke avonden zijn eigen in the mood-creaties die onze herinneringen dankbaar aanvullen voor een zalige terugblik later....
Nog niet zolang geleden werd Diana Krall de vrouw van die andere zanglegende Elvis Costello en waren beiden als gast te zien in de film "The Lovely" over het leven en werk van musicall-icoon Cole Porter (gespeeld door Kevin Kline)

Laat de lente ons in de steek, we fabriceren onze warmte zelf en halen de zon binnen met hemelse muziek die we delen van hart tot hart.....

19:55 Gepost door Iris | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Onbekend Wim Helsen is mij wel bekend van TV, maar Den Haag heb ik nog nooit bezocht, en lijkt mij toch wel enkele interessante plaatsen te hebben, zullen we onthouden voor de toekomst. Ook Dianna Krall is ons onbekend, we zijn dan ook geen echte jazzliefhebbers. Het gezellig thuis zijn met de theelichtjes en kaarsjes overal en een lekker glaasje wijn of een speciaal biertje is ons meer bekend, zulke avonden lassen we regelmatig in. Het leven kan soms heel eenvoudig zijn, een mens heeft niet meer nodig voor het geluk te ontdekken.

Gepost door: Dirk | 03-04-06

Iris. Iris ik kon even vanwege technische problemen niet reageren.
Je bent een stuk en ik heb je een link gegeven.
Ik zou meer kaars avonden en theelichtjes dagen moeten maken, maar we strijden nog zoveel mijn lief en ik.Te veel pijnlijke schaarste die nog niet opgelost kan worden.Dit na grote gemeenschaapelijke verlangens.
Tja eerlijkheid duurt het langst.

Gepost door: enscho | 03-04-06

De commentaren zijn gesloten.