08-07-06

DEMOCRATIE, HET KAN !

In 1992 werd “De Prijs van de democratie” tot leven geroepen door het Gents vzw Trefpunt en Democratie 2000.  Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt tijdens de Gentse Feesten.

Voor ’t eerst dit jaar gaat deze prijs naar liefst drie Gentenaren.  Relatief onbekend, des te bemind. Of hoe een vrijzinnige, een protestantse en een christen over filosofische verschillen heen opkomen voor hetzelfde doel.

Marcel De Meyer is pastoor van de St. Antoniuskerk aan de Forelstraat die reeds drie keer op een rij zijn kerk open stelde  voor de opvang van de “sans papiers”.  De kerkbezetting is nu wel voorbij maar toch huizen er nog, boven de sacristie een 17-tal vluchtelingen.

Dat de pastoor niet alleen een mensenvriend maar een goedgemutste sloeber is getuigt zijn reactie op deze prijs :”Ik ben blij dat de Prijs van de Democratie naar een triootje gaat”.

Mevr. Chris Bens (protestantse) werkt al twaalf jaar voor vzw Hand in Hand Heirnis die vluchtelingen zonder papieren opvangen en trachten te begeleiden.

Mevr. Carla Ronkes (vrijzinnige) werkt al tien jaar voor de werkgroep Vluchtelingen Gent en constateert dat het vluchtelingenbeleid een gebreide lap met gevallen steken is.  Regulariseringen en uitwijzingen gebeuren met willekeur omdat er geen criteria zijn opgenomen in de wet.

http://www.trefpuntvzw.be/trefpunt/02_feesten/01_edito/ed...

De Prijs van de Democratie wordt op 21 juli om 19u30 uitgereikt op het Groot Podium bij St. Jacobs.

 "Daar voel ik mij nu eens goed bij zie, wordt mijn optimisme aangewakkerd, mijn hoop versterkt, mijn geloof in de mens gestaafd.  Mijn thuis is waar men handen reikt”

 

11:08 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.