08-07-06

't LEVEN IS EEN FEEST

Er zijn zo van die citaten die gekoppeld blijven aan beelden, die je af en toe te binnen schieten en dan denk je terug aan de uitvinder ervan.

Zo had ik jarenlang een collega die zichzelf danig kon relativeren, als er iets mank liep op ’t werk of thuis, met zijn bemoedigend motto   “…en toch is ’t leven één feest”.

Die man heb ik in jaren niet meer gezien, maar zijn beeltenis haal ik nog regelmatig boven, samen met zijn citaat dat ik mijn leven lang zal meedragen in mijn spreekwoordelijke rugzak.

Wel vandaag onderging ik zo’n feest(dag).  Deze namiddag genoten van de vrouwentennis-finale Henin-Mauresmo (zonder voorkeur noch oordeel heeft de beste der aller-besten gewonnen).

Daarna de stad ingetrokken – mijn beste maat altijd paraat –

waar weer een paar podia op hun grondvesten daverden van de porties rock en pop : opzwepende solo’s en bandjes met bekende namen zoals Monza, Daan, Gene Thomas, Bieze Baaze enz…

 die de menigte deden springen en meezingen.

Ik was eigenlijk deze ochtend al een kijkje gaan nemen bij ’t opzetten van de stalen gebinten en toen trof ik daar onze volksbevrijder Jacob Van Artevelde aan alsof hij van zijn sokkel was neergedaald tot op het podium waar hij zijn immer uitgestrekte zegen over de stad gaf.

Tegen de avond zag het zwart van de koppen en had onze Jacob niet veel meer te zeggen. En vermits ik hou van jubelende mensen, heb ik er me ook maar tussen geplant.

Straks is er nog de WK Voetbal Troostfinale op de buis waar ik  lekker languit voor ga met één of ander drankje en schnabbeltje.

’t Is maar hoe een mens ’t bekijkt, maar plots kwam mijn ex-collega mijn gedachten binnen gewandeld  en ik zei spontaan tegen mezelf dat ’t leven één feest is, maar je moet er wel voor open staan.

Waar een wil is

is een weg

Waar een weg is

is er feest

      met wat goede wil……

21:11 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

wedstrijd iris, het was een schitterende wedstrijd. ik ben lange tijd bewonderaar geweest van justine henin, maar nu maakt het me niet meer uit. de beste heeft gewonnen, en op een virtuoze wijze (deugdelijk, dus). om mijn gezondheid, die nu vrij goed is, te ontzien, ben ik niet meer de stad in getrokken. nochtans is er zoveel te vieren en zoveel te doen.

Gepost door: martin pulaski | 08-07-06

stimulans Middag Iris. Ben net terug van een werkfeestje, want ja, mijn collega's hadden vandaag allen hun zondagsblije gezichtje op! Ik kan enkel bevestigen dat een stralende omgeving aanstekelijk werkt. We moeten ons inderdaad wel ontvankelijk opstellen... we blijven ons best doen hé!
zondagse groetjes,
loretta

Gepost door: loretta | 09-07-06

feest ja, het leven is een groot feest. Eergisterenavond. Vanavond.
Gisteren wat rustiger; met B. en een vriend tot aan het water, paar dingen uittesten. B. vroeg me of ik mee ging. Ik zei 'ja', hij verwachtte duidelijk een 'neen' en was (oef) blij verrast.
Bornem en Sint Amands zijn gelukkig 's avonds vrij rustig. Ik zat op een groot, bijna leeg terras. Boek bij de hand. En af en toe 2 lieve mannen die enthousiast kwamen vertellen.
Ja, rust. Werken, leven, feesten, graag zien en op tijd rusten. :-)

Gepost door: Evy | 09-07-06

.. en geniet er van, van die feesten. Vanop je terras of van dichtbij, met of zonder je fototoestel. Wij komen wel kijken naar jouw relaas!

Gepost door: Evy | 09-07-06

@ all Fijn jullie feestelijk aanvoelen te mogen ontvangen en te weten dat ook jullie houden van "genieten".
En straks is er de mannen-tennisfinale.....alweer genieten beblazen !
lieve groet, Iris

Gepost door: Iris | 09-07-06

*** Ik wens je nog veel pret bij de feesten!

Gepost door: emmy | 09-07-06

Waar een wil is, is een weg Hey, dat is mijn levensgezegde! En feestvreugde... vandaag was het alweer feest in Duitsland. de nationale ploeg werd gevierd in berlijn. En zodadelijk breekt het ultieme feest uit: Italië - Frankrijk.
Feest... dat is toch een prachtig sociaal gebeuren? Zoals het voetbal een sociaal gebeuren is.
Hartelijke groeten

Gepost door: sebastian | 09-07-06

:-) Inderdaad, straks is 't weer (voetbal)feest ! Aan allen die graag feesten en samen joelen, een plezierige avond en dat de beste moge winnen !
Iris

Gepost door: Iris | 09-07-06

:-) Inderdaad, straks is 't weer (voetbal)feest ! Aan allen die graag feesten en samen joelen, een plezierige avond en dat de beste moge winnen !
Iris

Gepost door: Iris | 09-07-06

feesten in Gent We zijn mekaar misschien zelfs gepasseerd zaterdag! We zijn even gepasseerd aan het Rock 'n Troll evenement, maar ons doel lag iets verder, aan het Emiel Braunplein waar we ook met het fototoestel in de ene hand en een fris biertje in de andere ettelijke uren doorgebracht hebben.

Gepost door: Dirk | 10-07-06

oké Mijn hoofd staat er niet naar, maar als Iris wil feesten, dan doe ik mee. Zij is een prioriteit. Dan moet de kleine sores wijken. Ah ja, that lady first.

voilà,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-07-06

Daan Op Rock n Troll enkel Daan gezien, want heb zaterdagavond moeten werken tot laat... Helaas was de sfeer daar rot, er waren een paar heel zatte/gedrogeerde gastjes die eerst stonden te roepen dat het niet normaal was en halverwege het optreden is er dan zo wat halfslachtig gevochten, tot de security er eentje afgevoerd heeft. Niet echt zo tof qua sfeer, maar al bij al toch nog geamuseerd...

Gepost door: Josie | 10-07-06

@Josie Inderdaad, dit specifiek volkje hing er al van 's middags rond en
's avonds vroeg je je af of hun gezwenk nu zat of stoned was.
Op de vrijdagmarkt was de sfeer gezonder.

Gepost door: Iris | 10-07-06

De commentaren zijn gesloten.