15-07-06

HEET VAN DE NAALD

Terwijl de stad zich aan 't herschikken is na de Gentse Feestenparade en het volk zich verdeelt over de met zon overgoten pleinen en straten, hier een stukje beeldverhaal van de start voor 10 dagen amusement. Deze middag buiten getafeld bij een Turks restaurantje in de gezellige multi-culturele buurt van 't Patershol.  Elk jaar opnieuw is er polemiek tussen de Gentenaars dat die stoet alweer op niets trekt maar toch komen ze in massa buiten en gecombineerd met culinair genot is elk weerom content.

Het startschot is gegeven en vanavond doen wij alvast onze eerste tickets op met een stand-up-triootje, waarover meer in een volgende posting.

 

Onze belleman had zijn keel geschraapt en zijn borstkas vol lucht geblazen......
en zie de eerste zuiderse noot was gezet.
 

De Gentse Stroppen poetsten nog maar eens onze geschiedenis op en alweer werden de Gentenaars met voorvader Keizer Karel eraan herinnerd.
 

 

 

Echter niet voor lang want 't was veel te warm om in "tabaarden" en "nekstroppen" rond te lopen.

en eigenlijk ook voor Schotse Kilts maar een briesje onder de rokken gaf de verfrissing
Straattheater EXCES was zoals atlijd de verrassing waar de toeschouwer naar uitkijkt.

 

18:59 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: volksfeest, stoet, amuseleute |  Facebook |

Commentaren

Nostalgie? Ik zal ook dit jaar wel weer ergens op de Gentse feesten verschijnen. Maar is het nostalgie wanneer ik toch wat hunker naar de feesten anno 1980, toen de grote massa én de kraampjes-massa nog heel wat minder aanwezig was. Vorig jaar moest er al gewerkt worden met 'gelimiteerde' toegang (op Sint Baafs en tijdens Pole Pole) ... én dat wordt voor mij wel téveel van het goeie.

Gepost door: bart | 15-07-06

:-) Volledig akkoord bart. Wij zeggen de drie laatste jaren reeds dat de Feesten uit hun voegen barsten. Wij houden eerlijk gezegd ook niet van die grote drukte; kiezen eerder voor het kleinschalige en zaaloptredens.
't Neemt niet weg dat wij achter de Gentse Feesten staan als grootste Europees Volksfeest en wij hopen dat de organisatoren het in de hand blijven houden.
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 16-07-06

De commentaren zijn gesloten.