24-07-06

OOK DIT IS CULTUUR

In zijn laatste posting heeft blogger-vriend http://marlonvanco.skynetblogs.be/ bij Politiek het o.a. over positieve discriminatie en de rol van meer bepaald vrouwelijke allochtonen.  In mijn stad laten sommigen van deze vrouwen zich duchtig gelden.  Zo hebben wij een tweetal parlementsleden, een politica-advokate enz... van andere origine, zij het dan genaturaliseerd. Zo ook is Baharak Bashar de initiatiefneemster van actiegroep "Leg mijn blaas het zwijgen niet op", een dynamische vrouwenbeweging die maar liefst 10.000 handtekeningen inzamelde (waaronder ook mijn gekrulde krabbel) voor sanitaire gelijkheid. Op 't eerste zicht misschien belachelijk, doch nader bekeken terecht.

Deze actiegroep en de vele ondertekenaars (of liever ondertekenaressen) nemen het niet dat het Gentse stadsbestuur tijdens de Gentse Feesten - en ook daarbuiten - in mannentoiletten fors investeert terwijl ze de vrouwentoiletten in privaat beheer laat.

Wat overeenkomt met dat mannen gratis hun plasje kwijt kunnen, daar waar vrouwen wel een duik in hun portemonnee moeten doen.

(en ieder jaar kost een plas een paar centen duurder, zou daar misschien toekomst in zitten ?) De Feesten zouden een voorbeeld moeten zijn voor heel Vlaanderen, aldus Bashar.  Dus kwam gisteren een bonte vrouwenstoet, gewapend met klein geschut van wc-borstels tot wc-rollen, hun eisen voorleggen aan de Feestenburgemeester, die hen lichtjes afschepte.  Doch de actiegroep liet zich niet afschrikken en nam zich voor om te blijven ijveren voor democratie in de toiletten. Gentse Feesten of geen, de immer rebellerende Gentenaar blijft zijn eigen zelve en dringt door tot in allochtone middens.  Chapeau of is het plumeau !

 

14:34 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: geld, openbaar sanitair, discriminatie |  Facebook |

Commentaren

*** Alleen een goede avond. Moe en te warm

Gepost door: emmy | 24-07-06

Leuk plasje, lekker pilsje hey dag lieve iris, natuurlijk heb je overschot van gelijk, ja, een blaas moet gratis en niet met voorwaarde van geslacht kunnen geledigd worden. Alhoewel ik hier in één adem aan toe voeg dat als ik de keuze heb om gratis te plassen in zo'n stinkend, plakkerig plastieken spel of een halve euro te betalen voor een echte plasbak dan is mijn keuze gauw gemaakt. en dan drink ik erna nog een lekker pilsje wat dan weeral goed is voor de volgende plas. en zo blijft een mens bezig, nietwaar? nu nog gauw een kop koffie vooraleer ik aan de 'weer'slag ga. frisse groet. marc.

Gepost door: marc | 25-07-06

verschil Tijdens de feesten doet dat er niet toe;ik herken dan nauwelijks het verschil tussen een mannen -en een vrouwentoilet.Niets verbiedt ons om ons vrouwen de gratis toiletten te bezoeken,nietwaar? :-)

Gepost door: rebecca | 25-07-06

reactie op vorig item (lukt me niet het bij dat item te plaatsen,technisch mankementje?) Tiens,Marlon,precies een déja-vu die je zo levendig beschrijft...

Gepost door: rebecca | 25-07-06

déjà vécu ja, wat gebeurde er, was het heden, toekomst of verleden, alleen rest ons steeds vandaag, ook morgen zitten we terug in onze momentane vragen van alweer vandaag, een orkaan barst los, het is het gore orgel van een oorlogen-kanon, de greppel spat plots open, johny gorgelt slijm en spuwt zijn stukke tanden uit, hij prevelt oh my god, help me brother, dan stort hij neer op aarde, een nieuwe golf komt op en ik vlieg opgelicht als een ontnuchterd lichaam rollend door de lucht, boor me in de wand met klonters van het barstbeton, staar naar de klapperende rozen van ons schuldbloed op de muur, de tranen stollen in mijn kille ogen, star lig ik te kijken naar de restanten van mijn eigen dood, is dit zomaar het einde? (vrede opgetekend in gebed)

mv

Gepost door: marlon | 25-07-06

ja Ja,jezelf verliezen,eens buiten de grenzen treden, moet eens kunnen.Je stuit zo rap terug op de harde realiteit !Pas op deze wijze blijven we spiritueel in evenwicht.

Gepost door: rebecca | 25-07-06

@all bedankt bloggertjes voor jullie, ieder voor zich, unieke reactie.
Kwestie van onszelf eens te verliezen : moet zeker eens kunnen, maar niet ten koste van anderen die wel nog wat controle over zichzelf willen en kunnen houden. Ik verlies mezelf 't liefst in mezelf om dan met schreeuwende woorden pen en papier te verminken ;-)
@Rebecca, zou je misschien een demonstratie kunnen geven van hoe wij, vrouwen, onze plas kwijt kunnen in van die ronde plastieken pisbakken waarover marc het hier ook heeft; sorry maar die plastuit voor vrouwen vind ik maar niets.
aan allen mijn zacht gekookte, warm gevooisde groeten,
Iris

Gepost door: Iris | 26-07-06

plastuiten en co neen, voor mij ook geen plastuiten.
en wat de toiletten betreft; als het maar 'netjes' is... met of zonder betaling...

Gepost door: Evy | 26-07-06

De commentaren zijn gesloten.