27-07-06

VOORTVLOEIEND UIT HET VORIGE

door de jaren heen....

in de loop der jaren
werden onze activiteiten
herleid tot handelingen
werden die handelingen
nog slechts bewegingen

in de loop der jaren
werden onze handdrukken
herleid tot aanrakingen
werden die aanrakingen
nog slechts strelingen

in de loop der jaren
werden onze dromen
herleid tot gedachten
werden die gedachten
nog slechts mijmeringen

in de loop der jaren
werden onze verhalen
herleid tot zinnen
werden die zinnen
nog slechts woorden
rijker dan ooit

Iris

 


07:52 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: mensen, overschouwing, poezie |  Facebook |

Commentaren

vochttekort het is een heel mooi idee, lieve iris. het is als de ideale wereld, een wereld zonder oorlog waar alles goed is. ja het is een ideaal, helaas voor weinigen bereikbaar. ontdaan van alle scheinheiligheid en leugen, enkel de naakte, kwetsbare liefde.
indien al mijn lichaamsvocht niet teloor was gegaan zweet dan had ik nu waarschijnlijk een traantje weggepinkt. ;-) marc

Gepost door: marc | 27-07-06

:-) marcske, dat wil natuurlijk niet zeggen dat hier altijd de zon schijnt en we baden in een geur van rozen. Tussen de regels door moet men ook de "negatieve zwijgzaamheid" erbij nemen. Wat ik met dit gedicht wil zeggen is dat weinig woorden of een klein gebaar de kwetsbaarheid van nog méér woorden kan tegen houden.
Spaar je tranen voor gelukkige momenten om samen te huilen van 't lachen ;-)

Gepost door: Iris | 27-07-06

zoet-zuur, dit gedicht Op het eerste gezicht een neerslachtige, deprimerende situatie, maar uiteindelijk komt het toch allemaal goed. Alles zit nu bevat in 1 woord, 1 streling, 1 mijmering. Zo snap ik het althans.
Mooi, goed gevonden.

Groetjes,
Tom

Gepost door: Tom | 27-07-06

ertussen zie je nu, iris, ik ben een echte ramp als het gedichtenlezen aankomt. Het eerste, impulsieve gevoel overheerst en overschaduwt hetgeen er tussen de regels staat. maar je hebt gelijk, het staat er ook. bijna even duidelijk als de echt geschreven woorden. je gedicht is eigenlijk een leven, nee twee levens beschreven in regels. een wereld in (en tussen!) regels. merci. marc.

Gepost door: marc | 27-07-06

@marc en tom Ja, poëzie kan verschillend geïnterpreteerd worden en is de beknopte weergave van allesomvattende maar niet zo tastbare emoties van de dichter. Als mensen zich daar verschillend in terug vinden of er elk een andere dimensie aan geven, dan is poëzie toch nog zo saai niet.
Breek jullie verhit hoofdje er maar niet over; veel koels en cools gewenst op deze verschroeiend zwoele avond.....ik verleid tevergeefs de hemel tot ontlading ;-))
Iris

Gepost door: Iris | 27-07-06

.. neen, poëzie is niet saai.
graag gelezen Iris.

Gepost door: Evy | 28-07-06

De commentaren zijn gesloten.