05-08-06

VOORWAARTS, MARS !

Putje zomer, terrasjesweer, laatste soldenkoopjes, reisfoto’s sorteren of nog een paar daagjes vakantie te gaan, willen of niet, maar in augustus wordt mijn denkmachine al op wintertijd ingezet. Augustus is de maand waarin ik al aan winterse ontspanning denk want de tickets voor de komende theatervoorstellingen, concerten, optredens allerlei dienen gereserveerd of afgehaald.
Eerst wordt de kalender van het prikbord gehaald en samen met de opgespaarde programmafoldertjes op tafel uitgespreid.  Zelfs in komkommertijd, als alle theaterdeuren nog vergrendeld zijn, blijft mijn hoofd cultureel zinderen.  Alle mogelijke uitgestalde folders in souvenirwinkels, toeristenbureaus en musea worden door mij geplunderd en in een plastic zakje, minuscuul opgevouwen in mijn zomerhandtas en dus nooit ver weg, opgeborgen.
Her en der in de stad trekken veel belovende affiches me sowieso al uit mijn “hier en nu” en stevent mijn ingebouwde automatische piloot er onverstoorbaar toch op af.
Ach, er lijkt weer zoveel te beleven in de ontelbare theaterzaaltjes van mijn stad en ’t is een heus gedoe om de nog openstaande kalenderdagen, zo verspreid mogelijk, cultuur-gericht op te vullen.  Administratief ingesteld doe ik dit in kwadraat want ook mijn zakagenda moet eraan geloven. Mijn regenboog-imago waardig versier ik mijn persoonlijk notaboekje drie-kleurig : zwart, blauw, rood, al naargelang mijn interesse-quota.  Los van kalender en agenda maak ik ook nog eens een chronologisch lijstje op in volgorde van speeldagen en verschillende theatergezelschappen, waarmee ik straks de  bespreekbureaus binnen storm.
In augustus reeds beleef ik de komende herfst, winter en lente tot aan de volgende komkommertijd en word ik natuurlijk geconfronteerd met hoe razendsnel de tijd verglijdt.
Soms denk ik er ook mijn garde-robe-uitrusting bij en lopen mijn ogen, in gedachten, de winterkant van mijn kleerkast af.
Ik weet het, ik besef het, dit op-voorhand-gedoe doet mijn Zen-beleving geweld aan.  Doch het gevoel van rood pluchen zetels reeds in het achterhoofd bezorgt me in zekere mate een warme doorstroming en vermits we deze zomer zelfs al grote hitte hebben doorstaan kan een deugddoende gloed van gezelligheid er ook nog bij en wakkert een soort euforie van wat nog komen zal aan.  Enne, het zit vast en zeker ook in de genen,denk ik plots, want ik herinner me dat mijn moeder haar leven lang lid is geweest van de Vooruitziende Vrouwen….

http://www.vooruit.be/programma/podium/

http://www.ntgent.be/

http://www.tinnenpot.be/tekst/frameset.htm

http://www.minard.be/

 

 

 

 

08:49 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: wintertijd, gezelligheid, theater |  Facebook |

Commentaren

Voorwaarts Ik wist zo eerst niet, waar je titel mij naar toe zou leiden.
Maar een cultuurbabbel is het zeker.
En een beetje op voorhand genieten is heerlijk.

Gepost door: G.U.Y. | 05-08-06

zomers cultuurgenot Mooie foto. Waar is die getrokken? Hij doet me denken aan David Lynch. In de zomer is er op cultuurvlak ook wel één en ander te beleven in het parkkaffee (htpp://www.parkkaffee.be). Vooral in de weekend. Als ik me niet vergis is er deze avond een optreden van Koen De Cauter.

Groetjes van Els.

Groeten

Els

Gepost door: Els | 05-08-06

@ Els Idd Els, het Parkkaffee kent de laatste jaren veel succes; vooral gericht op jonge gezinnen met workshops voor kinderen, maar natuurlijk is iedereen, jong en oud, welkom en....in een rustige groene sfeer.

Gepost door: Iris | 05-08-06

@Els Als antwoord op je vraag : ik heb de foto van google geplukt

Gepost door: Iris | 05-08-06

quasi-paradoxaal Hé missy Iris, van zulk fris stukje kikker ik weer op, de culturele koorts klimt hoog crescendo, die andere daalt. Dus toch therapeutisch gericht en in zen-evenwicht fysiek hersteld.

Marlon, aangewakkerd.

Gepost door: marlon | 05-08-06

Al eens leuk vooruit te blikken, al plan ik nooit teveel op voorhand. Ik leef nogal bij het moment. Je verkneukelen op iets is anders wel plezierig, hé!
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 07-08-06

Waterloo dag lieve iris, vooruitziend zijn is mijn waterloo, mijn onvermijdelijke ondergang. weken, laat staan maanden, op voorhand iets boeken is een ramp, en als ik het doe ben ik tegen dat het zover is, vergeten. Ja ik weet het agenda's zijn een goede uitvinding, ik vul ze ook wel in maar vergeet er achteraf naar te kijken. dikwijls tot eigen scha en schand.
mooie week en tot later. marc.

Gepost door: marc | 07-08-06

:-) @ Ilona en marc, Ik leef ook graag op 't moment maar als ik geld moet neerleggen voor een vertoning of concert dat me nauw aan 't hart ligt, heb ik toch liever goede plaatsen vandaar mijn vooruitblikken.
doei,
Iris

Gepost door: Iris | 07-08-06

De commentaren zijn gesloten.