10-08-06

JAZZ IN 't PARK

Straks overspoelen lazy jazzy klanken alweer de Gentse torens en daken. Jazz in ’t Park – van 24 t/m 27 aug. – is aan haar 13e editie toe en een organisatie van de Dienst Feestelijkheden. http://www.gent.be/eCache/THE/1/473.cmVjPTQxMDM0.html

Alle openluchtconcerten zijn gratis, zowel ’s middags als ’s avonds.  Fraaie kelkvormige tenten, kleurrijk bespot, richten hun kelken omhoog vlakbij de sierlijke fontein in het Gentse Zuidpark.  Voor leken met enige jazz-intentie is dit het gepast jaarlijks moment voor nadere kennismaking met deze muziekvorm en voor de liefhebbers is het “the place to be”.  Projecten, quart-, quint- en sextetten  gaan in elkaar over in de meest uiteenlopende jazzgenres, van blues over reggae tot latin en balkanmuziek.  Met op zondag 27/08 om 20u 30 als hoogtepunt het Brussels Jazz Orchestra :

In 1993 werd besloten om een nieuwe professionele big band op te richten.  Kort daarvoor was de BRT big band verdwenen en daarmee ook de mogelijkheid voor componisten en musici om big band muziek op hoog niveau uit te voeren in ons land.  De zestien professionals van het Brussels Jazz Orchestra hebben stuk voor stuk hun eigen (vaak internationale) professionele carrière.  Hun repertoire bestaat uit eigen producties, gaande van concertante projecten tot solisten- en multimediaprojecten.  Dat leidde tot samenwerking met o.a. Philip Catherine, Bert Joris, Toots Thielemans, Chris Joris en de Fhilarmonie.

De nieuwste CD-opname van BJO geproduced door De Werf Gent en gereleased op 1/7/2006 zal op Jazz in ’t Park in première gaan.

Elke avond wordt afgesloten en elke nacht wordt ingegaan met “Jazz on Film”.  Er wordt dan uniek filmmateriaal geprospecteerd uit de ongelooflijke privé-verzameling van jazz-liefhebber en gepensioneerd bioscoop-eigenaar Steve Wante.  Originele concertopnames worden afgewisseld met unieke kortfilms, sfeerbeelden en tijdsdocumenten.  Dit jaar werd er gekozen uit thema’s die aansluiten bij de instrumentale keuze van de solisten ’s avonds.

Als het zonnetje nog wat van de partij wil zijn wordt dit jaarlijks muziektreffen alweer een hoogstaande, sfeervolle bedoening waarbij jazz-minded-werkend volk, over de middag, op swingende klanken hun muzikaal belegd broodje verorberen en zichzelf met een fris gerstenatje  in de nodige roes verheffen.

Ons stadsappartement kan niet beter gelegen zijn op amper vijf min. stappen van dit alweer muzikaal gebeuren dat met hooggeschal het einde van de vakantieperiode afsluit en tevens de nodige spirit geeft voor een hoopvolle na-zomerse start.

Commentaren

stad dat is het leuke van in een stad te wonen, nietwaar iris? hier in Brugge is het momenteel 'klinkers' maar ik drijf momenteel op een verzadigingsgevoel wat concerten en optredens betreft. Geniet van de sfeer en de muziek, iris. (ik duik vanaf morgen in mijn donkere kamer, enkel met een rood lampje ;-))

Gepost door: marc | 10-08-06

stad ik wou hier ook iets schrijven over in de stad wonen maar Marc heeft dat reeds gedaan zie ik.
Soms wou ik dat ik in de stad woonde, maar ik blijf toch maar hier.
Ik mis wel veel denk ik, soms vind ik dat erg maar niet altijd. En ik kan hier komen lezen, bijvoorbeeld, sfeer opsnuiven. Dag Iris.

Gepost door: Evy | 10-08-06

:-) @ marc, Ja marcske, in Brugge is ook wel altijd iets te beleven en dat je een beetje concert-verzadigd bent, kan ik geloven; trop est trop, nietwaar ?
Laat je hersenpan nu maar in 't donker en hou het rood lampje in 't oog hé enne als Rios komt boven drijven, denk dan eens aan mij ;-)
@evy, wonen en even vertoeven of eventjes langskomen, daar zit idd. verschil in. Voor tal van culturele en gemakkelijk bereidbaarheidsredenen zijn wij verankerd aan onze stad, maar een mens kan er altijd uit en zo halen wij onze Zen-momenten en laten we ons hoofd uitwaaien in volle natuur, tijdens de weekends. Kwestie van wat evenwicht.
evenwichtige groet,
Iris

Gepost door: Iris | 10-08-06

muziek in de stad Goeiesmorgens Iris, jij laat het weer klateren terwijl Marc het weer laat afweten, er is heen en weer en weer nietwaar. Ja jazz, dat tikt bij mij niet altijd aan, wel fanfares, big band, brass en harmonie: dat laatste zijnde het voornaamste!

pre-Marktrockend,
Marlon.

Gepost door: marlon | 11-08-06

marlon ja, Marktrock, daar zijn wij ooit ook eens naartoe geweest.
Mooie pub hebben ze dit jaar. Heel origineel.
Vind ik.
Ja, Iris, langskomen, dat is ook al goed, denk ik.

Gepost door: Evy | 11-08-06

Jazz werd beschouwd als negermuziek, maar ik ben er gek op!!! Voor mij is het uniek en zaaalig!! Geniet er maar van! Liefs.

Gepost door: Ilona | 11-08-06

appreciëren Ja,Iris
ik heb dat ook leren appreciëren met ouder worden...
De fanfare bij ons bestaat grotendeels uit jonge mensen.
Dat maakt het geheel veel minder oubollig..
De dirigent van onze plaatselijke fanfare is Wim Lasoen.Zijn zus Isolde Lasoen is jullie waarschijnlijk meer bekend;ze is een fantastische drumster,oa bij Daan.Ze drumt ook op night of the proms en nog talrijke bekende evenementen.
Ik heb ze onlangs bezig gehoord met onze plaatselijke fanfare ter gelegenheid van onze dorpskermis, ... de moeite!
grtjs,Bé

Gepost door: rebecca | 11-08-06

Bedankt Of hoe muziek in al zijn genres mensen bijeen brengt en laat genieten....
Bedankt lieve mensen voor jullie klankvolle bijdrage !
Iris

Gepost door: Iris | 11-08-06

De commentaren zijn gesloten.