15-08-06

ELVIS-HERDENKING

Ik kreeg zopas van een vriendin een powerpoint-presentatie toegestuurd met gekende citaten op muziek van Elvis.

Wie wil meegenieten van de melancholie van toen in het regenachtige van nu ......(klik op foto en zet geluid aan)

 

14:55 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: muziek, in memorial elvis, citaten |  Facebook |

Commentaren

hallo Iris neen heb geen blog , maar ik kom hier bijlezen, hou van je manier van schrijven, en vooral zie ik plots een gedicht staan van Jaques Perk " Iris", wij hebben dat geleerd in de humanora ik ken het nog van buiten, wel dat zijn schone herinerringen ze!
Doe zo verder heel aangenaam om hier rond te kuieren!
Ja Elvis die postzegel die hierboven staat heb ik in het echt gekocht in het jaar 1993 woonden wij in Amerika ( voor één jaar) en die gebruikten wij om naar hier naar België te schrijven, en ik bewaar ze als een kostbaar kleinood.
Als je hem graag in het echt ziet afgestempeld wel geef hier een seintje ik mail hem door! (maar niet verplicht van uwe kant natuurlijk!)
lieve groeten

Gepost door: Greta | 15-08-06

arme mensen-muziek Hallo Iris, dit was duidelijk één van de betere versies van Elvis, je hoort dat zijn verre, intieme roots diep in de zuiderse gospel liggen, zeker met dat (zwarte) achtergrondkoortje, voor de rest een mix van country + folk: het eindsaldo gaf ons rock 'n roll, nog steeds de brede basis van wat wij als hedendaagse muziek kennen, daar kan niemand onderuit, no way.

je Marlon-weet-al (denkt hij)

Gepost door: marlondo | 15-08-06

:-) @Greta, dag lieve bezoekster, jij bent hier steeds welkom; ik vind het tof dat jij het gedicht van Jacques Perk, één van onze schoolklassiekers nog altijd de moeite waard vindt en ja hoor, voor die originele postzegel van Elvis van jou; graag zou ik jou ook eens kunnen terugmailen, als dat mogelijk is.
tot horen en warme groet van
Iris

Gepost door: Iris | 15-08-06

:-) @marlon-boy, voor jouw wijze visie sta ik steeds open, ook al weet je het al, des te meer laat ons delen in jouw wijsheid ;-)
Ik had al een iets of wat afwachtende houding voor jouw visie die achteraf nog goed blijkt mee te vallen. Ik kon het niet laten, deze song met zijn omfloerste, zwoele stem beroert en ontroert me; zeker in dat regenweer staat mijn melancholie op scherp
goedenavond nog lieve mensen,
Iris

Gepost door: Iris | 15-08-06

Je raakt mijn hart Die Elvis,
Ik heb hier 2 DVD's
Elvis in the 50's.
Daar ga ik straks weer naar luisteren / kijken. - Dank voor de tip -
Niet alleen wat hij zong, maar ook de films weten me te beroeren.
Hoe slecht ze soms ook waren, ik denk met weemoed terug dat ik ergens in de Sleepstraat of aan de Dampoort naar een film van hem ging kijken.
Het is verleden tijd, maar ik heb nog altijd een houten hart.

Gepost door: G.U.Y. | 15-08-06

@G.U.Y. Het is de nostalgie die ons de ruggensteun geeft naar verder en tevens doet stilstaan bij onvergetelijke momenten. Als ik me goed herinner heette die cinéma in de Sleepstraat Royal en die aan de Dampoort Paris.
Achteraf bezien vond ik de Elvis-films puur zeem-zoeterig maar toch konden ze me soms tot tranenstoe beroeren, maar dat zal wel door Elvis himself geweest zijn ;-)
Groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 15-08-06

pijnlijk dag iris, elvis betekent niet zo heel veel voor mij. Hij heeft inderdaad enkele prachtige nummers, moet een donderslag bij heldere hemel geweest zijn in die tijd. Nu vind ik het nog steeds lekker klinkend maar er springt geen vonkje vrij. wat ik nog voor mij zie van elvis is een documentaire, waarin zijn vrouw (?) een beetje als onderdanig slaafje wordt opgevoerd. kwam nogal pijnlijk over vond ik. vreemd dat dit gevoel juist blijft hangen. maar nu ga ik mijn blue suede shoes aantrekken en ben weg. Ciao. Marco.

Gepost door: marc | 17-08-06

speciaal voor alle Elvis liefhebbers... http://www.metacafe.com/watch/215621/video/R/CFD_1002/

Gepost door: luistervinkje | 23-08-06

gentle on my mind de originele versie door de diepbetreurde john hartford is veel expressiever. (john hartford is ook terug te vinden op de soundtrack van o, brother where art thou; kort nadien is hij overleden). voor de rest geen kwaad woord over elvis. ik ben toen ik nog een klein jongetje was fan geworden dank zijn mijn oudere broer.
de sun singles van elvis zijn meesterlijk, en dat geldt eveneens voor zijn opnames uit 1968, met als kroon op het werk de elpee 'from elvis in memphis', een van de beste grammofoonplaten die ik ken. de originele versie van blue suede shoes (carl perkins) is ook niet te versmaden.
elvis lives!

Gepost door: martin | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.