22-09-06

FLIKKENDAG

Always remember, the last Sunday of september onder deze slogan gaat komende zondag, 24 sept. alweer de 8e editie van Flikkendag door.  Gent beleeft alweer een Gentse Feesten-sfeertje, zij het dan maar voor één dag.  De stad is zowat synoniem geworden van de populaire Flikken-televisiereeks.  Dit jaar vormt muziek het thema.  Om zeker te zijn dat iedereen zijn gading vindt wordt de stad ingepalmd met allerlei soorten genres, gaande van pop en klassieke muziek over fanfare tot stevige R&B en dance-music.
Er zijn ook verschillende “muzikale flikken” in het Gentse politiekorps, zoals agente Miek De Corte die haar pianotalent te beste geeft in het commissariaat Gent Centrum.  Dus kom je een diefstal aangeven of reclameren over je buur, één ding is zeker, je zult met klankenspel ontvangen worden, wat je eerste woede misschien een beetje kan bedaren.

Op de Kouter-kiosk laat de Gentse Politieharmonie haar kunde schallen wat ’s namiddags uitmondt in een heuse Taptoe van meerdere groepen.

Er vertrekt ook een muziekwandeling onder deskundige gidsbegeleiding met als thema “Zo d’ouden zongen, zo rockten de jongen”.
Doorheen de Flikkendag-zone zullen we verschillende muzikanten tegen ’t lijf lopen.

Hoogtepunten van de dag zijn her en der demonstraties en zelf-uitproberen van de knepen van het vak. De Flikkenparade met alle acteurs/trices uit de serie zal als apotheose door de centrumstraten trekken.  Heimelijk hoop ik dat acteur Roel Vanderstukken, nieuwe Flikken-motard, ook van de partij is want sinds ik het Eén-programma Steracteur Sterartiest volg op vrijdagavond ben ik meteen grote fan geworden.

Het gezellige aan Flikkendag is de familiale gradenmeter.  Reeds vroeg in de morgen stromen moeders, vaders met hun kroost toe, komende van speciaal ingelegde treinen en bussen, want de auto wordt natuurlijk geweerd; alle pleinen en verbindingsstraten lopen vol enthousiaste flikken die het volk met gulle lach en gebaren uitnodigen voor een ritje op hun motor, voor een partijtje muurklimmen, een Tarzan touw-geslinger van ’t dak tot op de grond en nog zoveel meer.  En als je als doorsnee-burger met een vraagje zit waarop je al lang een antwoord wilt, wel, ’t is zondag de moment : de Gentse flikken zijn poeslief en de ganse dag stand-by.

Niet dat we anders in Gent te klagen hebben over ’t blauw op straat; je ziet ze geregeld te voet, op de fiets en in de lucht en hun sirènes hoor je nog ’t meest van al, ’t is dan ook tot heil van alleman.

Waar ik de meeste binnenpretjes bij heb is dat Gent zal zwart lopen van grote en kleine flikken want petjes worden bij de vleet uitgedeeld en je mag dan al eens een grote mond opzetten, missen is dan wel heel menselijk.

 

www.flikkendag.be

 

17:03 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: flikkendag, tv-feuilleton, feestdag |  Facebook |

Commentaren

Iris, Vorig jaar zijn we naar de flikkendag geweest en we hebben er ons goed geamuseerd. Maar of we dit jaar terug gaan, is nog niet zeker. Ik vind het toch wel een leuk initiatief van de stad Gent. Maar de stad Gent doet veel leuke dingen. Gent is gewoon de tofste stad van Vlaanderen. Groetjes.

Gepost door: Piet | 22-09-06

@Piet Ha, dat lees ik graag Piet en 't is waar ook !
't Is wel vanzelfsprekend dat je er ook de andere kanten van de medaille bijneemt, vooral als je in 't centrum woont, zoals wij. 't Is een keuze die je maakt en dan mag men ook niet zeuren hé.
Iris

Gepost door: Iris | 22-09-06

:-) vorige week was er ook al zo'n gentse feesten sfeertje hoor!
Aan het station hangen de vlaggen al van één, en radio 2 enz... leuk leuk!
Fijn weekend!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 22-09-06

Hello Iris, Veel plezier op je flikkendag...Gent feest weeral!! Voor mij nogal ver om te komen.
Ik ga met 't weekend eens naar 't St.Annekensstrand, waar tientallen platbodems zullen liggen...op ' t droge. Deze prachtige zeilschepen zullen bij laag water letterlijk op ' t strand liggen.
Nog een prettig weekend!
Ilona-groetjes.

Gepost door: Ilona | 22-09-06

federaal te water Ach Iris, je gaat me natuurlijk niet geloven, maar ik heb daar nog mee helpen organiseren. Zoals je waarschijnlijk weet: er gebeurt ook iets op het water, awel dat had daarmee te maken. Waar is die tijd van vorig jaar?

matroosje Marlon.

Gepost door: marlon | 22-09-06

@marlon Ik geloof je best hoor; ja de waterpolitie was ik nog vergeten.
Dus ik moet dit jaar niet extra uitkijken ?
groetjes
Iris

Gepost door: Iris | 23-09-06

ach ja De serie is echt goed maar in werkelijkheid heb ik de ervaring dat de politie toch niet altijd zo menselijk is, hoor.

Beesken

Gepost door: beesken | 23-09-06

flikkendag Ik ben niet zo voor dat hele mediacircus moet ik zeggen. Flikkendag is voor ons synoniem aan maken dat we 's morgens vroeg de stad uit zijn en pas weerkeren als het donker is. Ik word anders veel te slecht gezind van al die onzin vrees ik... Neen, morgen zullen wij elders zijn! Toch veel plezier ermee :-)

Gepost door: Josie | 23-09-06

@Josie Ja, Gent heeft het ganse jaar door voor elk wat wils hé.
Wij gaan eerder lopen voor de Gentse Feesten, die zo'n tien dagen aan één stuk duren en voor dan weer van het goede te veel is.
Fijne zondag gewenst
Iris

Gepost door: Iris | 23-09-06

@beesken 't Ja hangt natuurlijk van de persoon achter de flik af; wij mogen hier niet klagen.
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 23-09-06

De commentaren zijn gesloten.