25-09-06

TENTOONSTELLING

Meesters van de precolumbiaanse kunst  of De verzameling Dora en Paul Janssen - 15/09/06 - 29/04/07

Deze tentoonstelling biedt de mogelijkheid om het Amerikaanse continent van Alaska tot Vuurland te doorkruisen en daarbij echte meesterwerken van de precolumbiaanse kunst te ontdekken.
Dankzij het bruikleen van de verzameling van Dora en Paul Janssen, aangevuld met een selectie van topstukken uit de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, wordt er op die manier eer bewezen aan de kunstenaars uit die periode.
De edelsmeedkunst behoort zonder twijfel tot de hoogtepunten van dit evenement.   Zelden werd een dergelijke hoeveelheid kostbare sieraden op één plaats samengebracht.
Mixteekse juwelen, fabeldieren uit Costa Rica en Panama, hangers, maskers en miniaturen uit Colombia en kostbaarheden uit Peru getuigen van de vaardigheid en de creatieve geest van de Amerikaanse edelsmeden.
Het verzamelaarsechtpaar Janssen had echter de intelligentie hun benadering van de pre-columbiaanse wereld niet enkel tot deze artistieke productie te beperken.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsd. tot zonda. van 10 tot 17u.

www.kmkg.be

 

Wij nemen er graag een dagje vrij voor en verzeilen op die manier ook nog eens in onze kunstzinnige hoofdstad 

 

08:42 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: verzameling, kunst, cultuur |  Facebook |

Commentaren

chocolade hey iris, hier in brugge is er een chocolademuseum. Een heel groot stuk refereert naar de oorspronkelijke beschavingen van Midden- en Zuid-Amerika. En daarnaast krijg je er ook nog eens een lekkere chocoladeverrassing aangeboden. De moeite!
marc

Gepost door: marc | 25-09-06

Iris, Zo te lezen ging het er weer gezellig aan toe op de Flikkendag. Deze tentoonstelling van precolumbiaanse kunst lijkt me ook wel eens de moeite waard.
Groetjes en nog een fijne maandag toegewenst.

Gepost door: Piet | 25-09-06

@marc Ik heb ook weet van het Brugs chocolademuseum; trouwens Brugge is zowat het paradepaardje op gebied van Belgische chocolade met verschillende festiviteiten daarrond, als ik me niet vergis.
Zal zo'n chocola-bezoekje op ons lijstje zetten, bedankt voor de tip.

Gepost door: Iris | 25-09-06

Hallo Iris, Dat is een goeie tip voor een uitstapje!!! Staat op mijn agenda. Groetjes.

Gepost door: Denkertje | 26-09-06

De commentaren zijn gesloten.