14-10-06

MUZIEK TIJDENS FILMFESTIVAL GENT

nEIL yOUNG 2Het kan niet op hier ten huize nu het Filmfestival in volle schwung is.  En wat een puike uitvinding dat on-line reserveren.  Je leest iets wat je interesseert, je kijkt op de website waar nog plaatsen vrij zijn, je vult in en meteen krijg je de vouchers uitgeprint.  Enkel nog omruilen hier vlakbij in de Fnac en geen gezeur van files-schuiven.

Het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent zet vanaf vandaag folklegende Neil Young in de kijker.  In de muziekdocumentaire Neil Young : Heart of Gold schetst topregisseur Jonathan Demme (Philadelphia, Silence of the lambs, Stop making Sense) de zanger tijdens de wereldpremière van zijn Prairie Wind-concert afgelopen zomer.  Ontroering en goede folkmuziek gegarandeerd.
Neil Young geboren als Neil Percival Kenneth Robert Ragland Young begon op zijn achtste te spelen op een Artur Godfrey-ukulele, die hij van zijn vader had gekregen.  Later bouwde hij zijn carrière op in de supergroep Crosby, Stills, Nash & Young.
Nadat Young een zware operatie onderging, verzamelde hij vrienden en familie voor een concert in het “heilige der heiligen”, het Ryman Auditorium in Nashville.  Hij wordt er op het podium bijgestaan door veel muzikale metgezellen zoals country-ster Emmylou Harris, zijn eigen vrouw Pegi Young en gitarist Ben Keith.

In deze muziekdocumentaire krijgen fans en liefhebbers van folk een emotioneel rijk beeld van de relaties van deze unieke artiest met zijn familie en vrienden en van hoe hij met de dood omgaat.
Zijn song Heart of Gold is maar liefst 19 keer gecoverd, onder meer door Johnny Cash en Tori Amos.  In de jaren ’90 kreeg Young de bijnaam Godfather of grunge opgespeld, omdat hij de grote inspiratie was voor grungegroepen zoals Pearl Jam en Nirvana.
Dat de man ook nog een hart voor het milieu heeft, bewijst hij door zijn toerbus te laten rijden op biodiesel.
Voor ons, benevens zijn talent, ook nog eens een reden om deze uitzonderlijke documentaire zeker niet te missen.  Wij hebben alvast onze tickets voor a.s. woensdagavond.

Wie er nog wil bijzijn moet zich haasten, enkel de matinée-voorstellingen hebben nog vrije plaatsen en ook nog een 100-tal voor a.s. woensdag om 22u30.

Speeldagen en – uren :

Zaterd.. 14/10 om 22u30

Zond.    15/10 om 22u30

Maand.  16/10 om 14u30

Woensd. 18/10 om 22u30

In Kinepolis Gent – tickets 7 euro

Reservatie www.filmfestival.be

 

 

 

 

17:25 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: filmfestival, folkmuziek, documentaire |  Facebook |

Commentaren

Gent Iris, iris... zo te zien is Gent een echte festivalstad geworden!
Groetjes van Wilhelm Busch en zijn geesteskinderen Max, Moritz, Helene en zovele meer.
Hartelijke groetjes uit Niedersachsen

Gepost door: SEbastian | 14-10-06

ja in Gent is altijd wat te vieren, he.

Gepost door: beesken | 15-10-06

Iris, Neil Young heeft prachtige nummers gemaakt. Heart of gold en Helpless zijn intussen klassiekers geworden. Die documentaire moet wel heel interessant zijn.
Ik wens je nog een fijne zondag toe.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 15-10-06

de niel had hier even een 'déja vu'! prettige week, lieve iris en geniet van de neil.
ps: was toch lichtelijks ontgoocheld toen hij voor zijn laatste concert hier in Vlaanderen honderd euro ingang vroeg. (kan dit niet rijmen met zijn ingesteldheid)

Gepost door: marc | 16-10-06

Geniet er maar van, Iris!
Gent is wat ver voor mij!
Ik ga nog een herfstwandeling maken...waarschijnlijk één van de laatste mooie dagen...geniet van het nazomertje als je kunt.
Ilona-groetjes.

Gepost door: Ilona | 16-10-06

De commentaren zijn gesloten.