22-10-06

FILMDEBUUT

balthazar 2Nic Balthazar (Vlaanderen Vakantieland en filmkenner)  start met de verfilming van zijn jeugdroman “Niets was alles wat hij zei”, ook bekend van de theaterversie “Niets”, die al aan haar 200ste opvoering toe is.  De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, zal meteen ook Balthazar’s debuut zijn als filmregisseur.  Ben X is een zeventienjarige jongen met een lichte vorm van autisme die zodanig werd gepest dat hij zelfmoord pleegde door van het Gravensteen in Gent te springen.
Praga Kkan verzorgt de soundtrack, maar ook heel wat nieuwe media (games, beelden gefilmd met gsm’s ) zullen er in verwerkt worden.
In één van de hoofdrollen zal Pol Goossen (Thuis) de rol van Ben’s vader vertolken.

Ik herinner me dit droevig feit nog als de dag van gisteren.  De jongen had zich laten opsluiten in het Gravensteen

GRAVENSTEEN 2en het einde van de bezoekuren afgewacht om zichzelf naar beneden te storten.  Sommigen beweerden dat zijn moeder hem niet genoeg aandacht schonk, anderen roddelden dat het de school was waar hij niet voldoende opgevangen werd.
Oordelen, be-oordelen, ver-oordelen gingen algauw over de tong.  Weinigen bleven stilstaan bij de jongen zelf.  Hoe hij in zijn apart wereldje geen plaats voor zichzelf had gevonden en zich als een ridder in een middeleeuws kader van de burcht  zijn eigen heldendaad toe-eigende, ver weg van de reële wereld waar zijn ziel niet helemaal thuishoorde.
Ik hoop dat de film geen daders aanduidt, maar ons een wereld voorschotelt die net niet de onze is, waarin mensen met een ander inzicht, een ander aanvoelen, het moeilijk hebben te mogen zijn wie ze werkelijk zijn.

De keuze van Pol Goossen

pOL Goossenals de vader klinkt in ieder geval bevredigend; deze kei-goede acteur verdient betere faam dan alleen de rol van Frank in een soap, al zijn soap-prestaties ook niet te onderschatten. Doch deze acteur is van vele markten thuis en kan heel wat karakterrollen aan.

20:04 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: boekverfilming, soap, autisme |  Facebook |

Commentaren

Ik ga kortelings de theatervoorstelling zien, samen met mijn zoon. Hij studeert voor leerkracht lager onderwijs en moet een stuk gaan zien als opdracht.
Ik denk dat we met dit stuk een goeie keuze gemaakt hebben, niet?

Gepost door: Coco | 22-10-06

benieuwd ben erg benieuwd, schat balthazar wel hoog in...

Gepost door: Josie | 23-10-06

Zelfmoord is heel apart; ik denk niet dat wij niet kunnen inschatten hoe iemand zich voelt, om tot zo iets over te gaan. Ik heb dat bij iemand meegemaakt op mijn werk, de vrolijkste gast die er rondliep, het grijpt je bij de keel !!!
Groetjes.
Groetjes.

Gepost door: Ilona | 23-10-06

interessant Lijkt me interessant om deze eens te gaan bekijken (film of theatervoorstelling). Vooral de lichte vorm van authisme wordt soms te laat vastgesteld en de gevolgen onderschat.

Gepost door: Dirk | 23-10-06

Iris, Ik had deze geschiedenis van die jongen nog niet gehoord. Het wordt in elk geval een film om naar uit te kijken.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 23-10-06

:-) Blijkbaar ben ik niet alleen met mijn nieuwsgierigheid en schat ik Balthazar ook tamelijk hoog in.
dank voor de reacties en groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 23-10-06

Niet volledig juist er staan enkele fouten in dit bericht.

de jongen heeft zich niet laten opsluiten, maar had 'sochtends tegen zijn moeder gezegd dat hij met de klas naar het kasteel ging, hij heeft zelfs nog zijn fototoestel meegenomen.

de roddels zijn eveneens foutief.
de moeder was zeer begaan met haar zoon en heeft hem alle aandacht van de wereld geschonken.
naar alle waarschijnlijkheid was de oorzaak van zijn dood de combinatie van zijn autisme en het pesten op school

Gepost door: z | 06-09-07

De commentaren zijn gesloten.