12-11-06

NATUUR(LIJK)

bourgoyen 1Meestal rijden we met de wagen of de trein naar een vertrekpunt voor onze natuurwandelingen.  Geen nood echter als we eens geen zin hebben, vlakbij het centrum van Gent staat de deur tot ongerepte natuur steeds open.  Het Stedelijk Natuurreservaat  Bourgoyen-Ossemeersen biedt meer nog dan alleen maar een frisse neus ophalen.
bourgoyen 8

bourgoyen 9

Daar worden we opgeslorpt door weidse stiltes, ver weg van het stadsverkeer.

Daar verdrinken we ons in het wuiven van de bomen, het ruisen van hun kruinen, het riet dat golft op de tonen van de wind, fauna en flora die elkaar aanvullen volgens de oer-wetten van moeder Natuur.

bourgoyen 2

bourgoyen7

 

Zo kleurden wij onze zondagse rustdag herfstig en namen we een stukje natuur mee naar huis om te kunnen nagenieten.  Ja, genieterkes, dat zijn wij, zelfs van de kleine dingen die ons hart groot en ons leven de moeite maken…
bourgoyen 5

.In het westen van Gent ligt een waardevol natuurgebied met een oppervlakte van 220 ha: het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Het is hoofdzakelijk stadseigendom en vrij toegankelijk. Het bestaat uit vochtige graslanden (meersen), doorsneden met sloten en grachten. Een paradijs voor planten en dieren.

http://www.gent.be/eCache/THE/1/356.cmVjPTQ1NDc4.html

bourgoyen 4

bourgoyen 3

 

 

21:18 Gepost door Iris in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: flora, natuur, herfst, wandelen, fauna |  Facebook |

Commentaren

? Hoe, is dat vrij toegankelijk? Ik dacht dat het enkel een keer per maand was, tijdens een begeleide wandeling? Want die zijn er toch ook?

Gepost door: Josie | 13-11-06

natuur en rust Dag Iris,
je twee eerste foto's zouden een weergave kunnen zijn van de natuur hier bij ons.
Als ik mijn achterdeur open,treed ik mijn privé-natuurreservaat binnen,een verademing en een luxe,ik weet het.En niet meer weg te denken uit mijn leven;het kunnen in de stilte en schoonheid van de natuur vertoeven zonder rekening te moeten houden met openingsuren en andere beperkingen...

Gepost door: bb | 13-11-06

@Josie Inderdaad, de maandelijkse begeleide wandelingen met gids, starten aan de Peerstraat, meer bepaald de Mahathma Ghandi straat, bij de ingang van het Grutto. Anderszijds kan men ten alle tijde individueel starten aan de ingang van de Driepikkelstraat (zijstraat Brugsesteenweg).
Voor meer gegevens zie de vermelde site.

@bb
Zeker een luxe en nog wel gratis ! Ach, 't is uit de Natuur dat ik krachten haal, dat het leven me telkens weer zinvol lijkt maar dat ik ook ervaar dat we vergankelijk zijn en plaats moeten maken voor het nieuwe, het jonge; de cirkel van het leven.

bedankt voor jullie reactie,
Iris

Gepost door: Iris | 13-11-06

Wij doen dat ook om de veertien dagen een natuurwandeling. Za-lig!

Gepost door: gidsjoris | 13-11-06

Iris, Ik ben er tot mijn schaamte nog nooit geweest. Ik sta versteld dat er vlakbij het centrum van Gent zoveel groen aanwezig is.
Alweer een goeie tip van jou voor een rustige zondagnamiddag.

Gepost door: Piet | 13-11-06

hey prachtige foto's!
Nog een fijne avond.

Gepost door: Beesken | 13-11-06

Enkel voor rijke mensen! Dag Iris,

Ik ben blij dat ook jullie schoonheid zien in de composities die in de natuur te vinden zijn. Jammer dat je over deze persoonlijke ervaringen met bijna niemand kunt praten. Nou, ik waag het niet om na het weekend aan collega's te gaan vertellen dat het kleurenspel van takken en twijgen ons dit weekend gefascineerd heeft. Geluk is inderdaad in kleine dingen te vinden. Je moet er wel "rijk" genoeg voor zijn om dat te kunnen zien.

De Bourgoyen vinden wij soms wat te druk. We trekken liever de rust van Henegouwen in. Tussen Doornik en Bergen (Mons) is nog een pak eenzame, weidse natuur te vinden.

Gepost door: Vrijdenker | 13-11-06

pluim hey iris, ik kom er dikwijls, mijn zus woont net aan de rand van dit natuurgebied. Het is er inderdaad uniek prachtig, het samengaan van landbouw en verstandig milieubeleid gaan er hand in hand. een pluim op de hoed van gent en de vlaamse gemeenschap. marc.

Gepost door: marc | 14-11-06

De commentaren zijn gesloten.